ODONTOLOGIA CONSERVADORA

En els nostres tractaments sempre tenim en compte la funcionalitat i l'estètica.

 

Què sónn les caries?

La càries dental és la destrucció dels teixits de les dents causada per la presència d'àcids produïts pels bacteris de la placa dipositada en les superfícies dentals.

Aquesta deterioració de les dents està molt influenciat per l'estil de vida, és a dir influeix el que mengem, la forma com cuidem les nostres dents (els nostres hàbits d'higiene), la presència de fluor en la sal i la crema dental que utilitzem. L'herència també juga un paper important en la susceptibilitat de les seves dents a les càries.

Quan la càries ha afectat l'esmalt i dentina hem de netejar i desinfectar la cavitat de bacteris i retornar-li la seva anatomia amb material restaurador de composite.Les càries poden ser greus ja que si no es tracten, poden destruir la dent i matar els delicats nervis del seu interior, la qual cosa pot provocar una infecció en l'extrem de l'arrel, llavors l'únic tractament possible és l'endodòncia (també cridada tractament del conducte radicular), una cirurgia o l'extracció de la dent.

 

Com puc ajudar a prevenir les càries?

 

 • Raspalli's les dents almenys dues vegades al dia i utilitzi fil dental diàriament per eliminar la placa dipositada entre les dents i sota la geniva.

 • Sotmeti's a revisions dentals periòdiques. L'atenció preventiva ajuda a evitar que ocorrin problemes i que els problemes menors es converteixin en majors.

 • Porti una dieta equilibrada restringida en aliments amb midons o sucres. Quan ingereixi aquests aliments, intenti fer-ho al costat d'un menjar i no entre menjars per minimitzar així la quantitat de vegades que exposa les seves dents a l'àcid que produeixen els bacteris.

 • Utilitzi productes dentals que continguin fluor, inclosa la crema dental.

 • Asseguri's que l'aigua que beuen els seus fills contingui un nivell adequat de fluor. La mesura massiva per obtenir el fluor necessari per a les dents és la sal; que no ha de consumir-se en zones on l'aigua natural porta quantitats grans de fluorur i en aquest cas s'utilitzarà sal sense fluorur. Consulti a l'autoritat sanitària de la seva localitat per saber què tipus de sal ha de consumir.

 

Què és el bruxisme?

 

És quan una persona estreny les dents (subjecta fortament les dents superiors i inferiors) o els fa carrisquejar (lliscar o fregar les dents de darrere cap a endavant un sobre l'altre).

Les persones poden estrènyer i carrisquejar les dents sense ser conscients d'això tant durant el dia com durant la nit, encara que el bruxisme relacionat amb el somni sovint és el major problema, ja que és més difícil de controlar.

Encara no s'ha arribat a un acord sobre la causa exacta del bruxisme, però l'estrès durant el dia pot ser el desencadenant en moltes persones. Algunes persones probablement estrenyen les seves dents i mai senten símptomes. El fet de si el bruxisme causa dolor i altres problemes pot ser una mescla complicada de factors:

 • El nivell d'estrès que la persona experimenti

 • Quant temps i quin tan fort estreny i carrisquejar les seves dents

 • Si les dents estan desalineades

 • La seva postura

 • La seva capacitat de relaxar-se

 • La seva dieta

 • Els seus hàbits en dormir