Ortodòncia MiofuncionalLa presència de maloclusions es considera com un dels problemes de salut odontològica més freqüents.

El sistema crani-cervical-mandibular està format pels arcs dentals, els maxil·lars i els músculs masticatoris. Després del naixement el seu desenvolupament ve determinat per factors intrínsecs genètics que predisposen a l'individu però influeixen enormement els factors funcionals tals com a respiració, deglució i fonació.


Per aconseguir el seu màxim desenvolupament, el SCCM ha de començar a treballar immediatament després del naixement. El nounat comença amb dieta líquida (llet i aigua), a mesura que el nen creix la dieta deu lentament tornar-se més sòlida.


Als 4 a 5 anys, la dieta del nen ha de ser dura o *semidura i fibrosa: ha d'incloure 2 fruites i 5 porcions de vegetals al dia, i àdhuc més important, ha de mastegar i estripar trossos petits de carn de diferents classes sense necessitat que aquests hagin estat prèviament tallats en trossos petits o mòlts.


El creixement i desenvolupament del sistema crani-*cervico-mandibular durant els primers anys de vida està orientat cap a la dentició primària amb 10 dents en cada arc dentari i un sistema capaç de destruir tota classe d'aliments i mantenir l'espai suficient per a l'erupció de les dents permanents en el seu lloc, sense apinyament.

La presència de diastemes als 4 a 5 anys d'edat indiquen un bon creixement i desenvolupament.

Una altra característica important que ha d'observar-se en la dentició primària (dents de llet) és el desgast dental. El frec entre les dents del maxil·lar i la mandíbula durant la masticació produeix el desgast dental. Per això, com més dura sigui la dieta del nen quan totes les dents primàries han erupcionat, major serà el desgast dental.


Un nen de 5 a 6 anys amb atrició (desgast dental) i diastemes ha de ser considerat normal quant al seu desenvolupament dental.


Si no s'ha aconseguit un bon creixement i desenvolupament a aquesta edat perquè no van ser estimulats s'observen l'absència de diastemes i la falta de atrició sent una clara indicació que el tractament ha de ser iniciat immediatament.


“TOTES LES MALOCLUSIONS HAN DE SER TRACTADES Al MOMENT EN QUÈ SÓN DIAGNOSTICADES, NO MÉS TARD, PERMETENT Al SCCM EL SEU CREIXEMENT I DESENVOLUPAMENT NORMAL”.


Per tant les maloclusions poden ser tractades en la dentició primària (dents de llet) i mixta si es realitza el tractament ideal i s'utilitzen les tècniques adequades com defensa l'ortodòncia funcional no com l'ortodòncia tradicional que tracta ja en dentició definitiva amb enfocament sol correctiu.


Per això estem molt orgullosos d'informar-vos, que després de rebre tota la formació necessària, comencem una nova etapa amb el sistema Myobrace d'ortodòncia interceptiva amb gran aval científic que estem convençuts ajudarà a la salut dels més petits de la nostra consulta.


Per aconseguir més informació podeu visitar la pàgina www.myobrace.com o concertar cita amb nosaltres per conèixer al teu fill/a i poder-te explicar sense cap compromís.

Entradas recientes